Zendingsviering misdienaars

Op zondag 28 juni trokken we met de misdienaars naar Brugge voor de zendingsviering ‘on tour’ met bisschop Lode. In normale omstandigheden zouden we vieren in een volle kerk en achteraf genieten van heerlijke braadworsten. Nu waren slechts vijftig aanwezigen toegelaten die allemaal op 1,5 meter van elkaar zaten. Daarom was er in vier verschillende kerken een viering: in Diksmuide, Vichte, Brugge en Ardooie.

We lieten ons tijdens de viering leiden de eerste brief van Paulus aan de Korintiërs. In deze brief heeft hij het over de drie goddelijke deugden: “Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste”. Paulus schrijft dit in het hoofdstuk dat toepasselijk het hooglied van de liefde wordt genoemd.

Het geloof, de hoop en de liefde, we nemen ze alle drie mee op reis. Ze krijgen een plaatsje in onze valies. Ook tijdens de vakantie zullen we eraan worden herinnerd. We kregen namelijk allemaal de opdracht om een brief naar onszelf te schrijven. In die brief mochten we schrijven wat we meenemen in deze vakantie en hoe we dat willen doen. Op de achterkant schreven we ons adres. In augustus mogen we dit kaartje in onze brievenbus verwachten.

Na de stemmige en deugddoende viering gingen we met zijn allen nog iets drinken in het centrum van Brugge. Met een hapje en een drankje klonken we op de geslaagde namiddag.