Wereldjongerendagen 2023 (WJD-logo aanwezig in de vieringen van 19 en 20 november 2022)

WJD 2023 in Lissabon met als thema: Met spoed naar Lissabon!

In de zomer van 2023 vinden de Wereldjongerendagen in Lissabon plaats. Het WJD-logo gaat door ons bisdom heen. In november in ons decanaat. In de vieringen van 19 en 20 november brengen we het kruis van de wereldjongerendagen binnen en bidden we speciaal voor onze jongeren.WJD 2023 in Lissabon  met als thema: Met spoed naar Lissabon!

Volgende zomer vinden de Wereldjongerendagen (WJD) eindelijk weer plaats! Paus Franciscus heeft voor deze editie Portugal als gastland uitgekozen. Het thema van deze WJD 2023 luidt: “Maria stond op en haastte zich met spoed naar het bergland.” (Lc 1, 39).

Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen in Lissabon samen van 1 t.e.m. 6 augustus 2023.

Het logo van de WJD is een groot kruis, in de kleuren van de Portugese vlak met een mooie verwijzing naar de Fatima en Maria.

Ook vanuit West-Vlaanderen hopen we om met een mooie delegatie naar Lissabon te trekken. De medewerkers van de jeugddienst Brugge zijn al maanden bezig om dit niet te missen evenement voor te bereiden. In elke decanaat van het bisdom Brugge wordt een Wereldjongerenmaand georganiseerd. Voor ons decanaat is het november.

Het kruis werd onthaald in de vieringen van 19 en 20 november. We namen deel aan gebed voor onze jongeren en dat er jongeren erheen mogen gaan.

Het is een unieke gebeurtenis om met ontelbare jongeren van over de hele wereld verzameld te zijn rond de Heer. Wie geïnteresseerd is in de WJD of wat meer info wil kan terecht op de website www.lissabon23.be, de Facebookpagina ‘WJD Lissabon 2023’ en op Instagram @WJDBEL.

Nos vemos em Lisboa!