Stap maar in!

Kinderen die normaal hun eerste communie gingen doen in het weekend van 8 en 9 mei, hebben we moeten ontgoochelen met een uitstel van bijna 5 maanden. Heel jammer! Maar die grote dag bleef gemarkeerd op onze agenda; we wilden aan hen en hun blije dag blijven denken.

In de voorbereiding naar deze grote dag leren ze veel over Jezus als Grote Vriend. Ze leren bij voorbeeld een kruisje maken. Het kruisteken “In de naam van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen” kennen ze al een tijdje. Maar op weg naar hun eerste communie hebben ze geleerd dat ze drie kruisjes maken voor ze naar een verhaal over Jezus (in het evangelie) gaan luisteren:

  • Jezus, ik denk aan jou. (+ op voorhoofd)
  • Jezus, ik spreek over jou. (+ op de lippen)
  • Jezus, ik hou van jou. (+ op het hart).

Letterlijk hebben ze zelf ook een eigen kruisje geknutseld. En bij dit kruisje kun je af en toe een lichtje laten branden. Zo kwamen wij op het idee om de eerste communicantjes naar de kerk uit te nodigen – op de oorspronkelijk geplande dag – om eens “hallo” te zeggen aan Jezus en een kaarsje te branden. Ze stuurden ons een hele reeks mooie foto’s, hieronder te bewonderen.