Bedevaart naar Oostakker

Vrijdag 25 maart 2022. De kerk viert vandaag het feest van O. L. Vrouw Boodschap. Na een onderbreking van twee jaar gaat onze parochie traditiegetrouw weer op bedevaart naar Oostakker.

42 bedevaarders zijn stipt op tijd en de bus kan tijdig vertrekken richting Oost-Vlaanderen. Naast mensen uit onze parochie zijn er ook tal van mensen mee uit de omliggende buurt.

Dit jaar verwelkomen we opnieuw enkele bedevaarders uit Roeselare die ook aansluiten bij onze parochiebedevaart. Na het welkom bidden we samen enkele tientjes van de Rozenkrans, Luc zorgt voor mooie intenties. Aangekomen in Oostakker ontsteken velen een kaars in de grot of nemen een kaarsje mee voor thuis bij het Mariabeeldje. Met dit uitzonderlijk mooi weer is het aangenaam vertoeven aan de grot en ook om te bidden bij de kapelletjes van de rozenkrans.

Het is 15 uur; wie een mooi plaatsje in de basiliek wil schuift nu al aan voor het bidden van de Rozenkrans. Aansluitend is er om 15.30 u. de plechtige Eucharistieviering, dit in  concelebratie met de vele priesters die ook hun parochie begeleiden op de bedevaart.

Na deze sfeervolle en mooie viering genieten we nog met z’n allen van een drankje en een snack in ‘het Boerenhof’. We sluiten de bedevaart af met een welgemeend dankwoord aan de chauffeur Els, aan Germain die alles coördineert in Roeselare, aan Luc voor de voorbeden en aan Elisabeth die zorgde voor de inschrijvingen. Het was weer een geslaagde bedevaart en velen maken al een afspraak voor volgend jaar….

foto’s: Rosa Van Overschelde