Ecokerk 2023

Genees de aarde en alles wat ademt en leeft.

“Genees de aarde en alles wat ademt en leeft” is het thema van Ecokerk 2023. Ecokerk legt deze maand de focus op de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Voor christenen is de aarde een geschenk van God. Samen met de andere levende wezens vormen we een universele familie. Alles wat ademt en leeft, zingt de lof van God. En in dat koor van de schepping kan geen enkele stem gemist worden. We hebben het recht niet om stemmen tot zwijgen te brengen. Nochtans is dat wat gebeurt. ‘De lofzang werd een angstkreet,’ schreef paus Franciscus.


  • Wat sta je hier de hele dag werkloos?

    Zondag 24 september, 25° zondag door het jaar

    Ik wil allen groeten, bemoedigen en danken die, in de meest diverse sectoren van de samenleving, werken aan de bescherming van het huis dat we samen delen.. (Laudato Si’ 13)

    Als Jezus in het evangelie een vergelijking wil maken met Gods Koninkrijk, vertelt hij een verhaal dat zich afspeelt in deze wijngaard. En de heer van de wijngaard roept om zo’n medewerkers, meerdere keren zelfs. De beloning is voor iedereen hetzelfde. Misschien is die ‘ene denarie’ wel gewoon de voldoening om meegewerkt te hebben aan een verzoende, geheelde wereld, waar leven is voor al wat leeft en ademhaalt..